Nieuw: De Tiny Twelve!

Twaalf heerlijke Microgreens gekweekt in onze eigen Urban Farm in Dordrecht. Van onze farm direct naar uw keuken! Microgreens, ofwel kiemgroenten boordevol smaak en voedingsstoffen. De smaken variëren van lekker pittig naar koel en verfrissend, waardoor de Tinies breed inzetbaar zijn in de keuken.


The Local Foodweb

Kwekersgilde is opgericht in 2017 en inmiddels is Patrick met zijn bakfiets een begrip in het centrum van Dordrecht. Door het verbinden van horeca en bedrijven aan zijn onderneming wordt er een Local Foodweb gevormd, met in het centrum de Kwekersgilde urban farm.


Voedselproductie

Kwekersgilde produceert voedsel met behulp van lokale plantaardige reststromen. Hierbij kun je denken aan oesterzwammen, microgroenten maar ook eetbare bloemen. Zo gaat er niets verloren, er wordt juist waarde gecreëerd. Bij de voedselproductie zijn de principes van de permacultuur een belangrijk gedachtegoed. In samenwerking met het bodemleven van onze proeftuinen wordt een regeneratieve vorm van stadslandbouw bedreven. Kwekersgilde verbindt deze facetten in een uniek circulair model. 

Onze producten worden natuurvriendelijk geproduceerd, zijn onbespoten en de grondverbeteraars worden uiteraard gemaakt van onze plantaardige reststromen.

De groenten die wij leveren worden deels geteeld in onze urban farm,  maar wij leveren ook groenten in samenwerking met Zorgboerderij de Zuidpunt. Zij leveren op hun beurt weer onze oesterzwammen. Bij Kwekersgilde geloven we in de kracht van samenwerken.


Educatie & Participatie

Educatie & Participatie is een belangrijke pijler van Kwekersgilde. Wij investeren in onderwijs en sociale initiatieven door middel van gastlessen, workshops en projecten binnen scholen. Daarnaast bieden we werkervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en faciliteren taalwerkstages aan statushouders. We dragen bij aan het ontwikkelen van lesmateriaal op verschillende gebieden. Zo hebben we het Wellant College in Ottoland ondersteund bij het opzetten van een eigen oesterzwammenkwekerij op school om de reststroom van koffiedik zelf te kunnen verwerken. 


Onderzoek & Ontwikkeling

Kwekersgilde is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om reststromen te verwaarden. In vrijwel alle reststromen die er op dit moment worden weggegooid, zit immers nog potentie. Echter de grote vraag is, hoe halen we deze potentie eruit? In onze proeftuinen worden regelmatig pilots gedaan door ons of enthousiaste studenten met een goed idee. Hierbij werken wij vaak samen met andere voorvechters van circulariteit. Meer informatie over de innoverende projecten waar wij aan werken, lees je hier.

In samenwerking met:


Jouw bedrijf ook verduurzamen?

Wij bieden een circulaire oplossing op maat voor bedrijven die willen investeren in duurzaamheid. Onze pick-up service haalt de plantaardige reststromen zoals koffiedik bij u op, waarna deze verwerkt worden in onze korte keten. De producten die hieruit ontstaan, waaronder oesterzwammen en diverse groenten, kunnen vervolgens weer geleverd worden aan uw bedrijf om te gebruiken in uw bedrijfscatering of  groentepakketten voor uw personeel. Zo maakt u de circulaire visie van uw bedrijf concreet en tastbaar. Een mooie bijkomstigheid is dat uw bedrijf minder afval produceert. 

Deze bedrijven gingen u al voor.