Sustainable Development Goals

17 Doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit is waar de Sustainable Development Goals ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor staan. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.  Ze zijn er om in alle landen de welvaart te bevorderen en tegelijkertijd de planeet de beschermen. Achter de 17 doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter. De SDGs zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland, maar de doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

 

Kwekersgilde erkent de noodzaak tot verandering en herkent veel van zijn doelstellingen in de SDGs. Om deze reden hebben wij 4 focus impact doelen eigen gemaakt. Op deze manier plaatsen we direct onze acties in een veel groter plaatje en dagen we onszelf uit om een verandering te maken en te blijven maken.

Klik op de afbeelding om verder te lezen over dit specifieke doel.

Impact rapportage

In de afgelopen twee kwartalen hebben wij ons hard gemaakt voor de implementatie van de SDGs in de gehele strategie, organisatiecultuur en -structuur en rapportage van Kwekersgilde. Wij willen impact maken met de SDG’s als kapstok en daar horen concrete acties en transparante communicatie bij. Daarom delen wij graag met jullie onze eerste impact rapportage. Daar zijn we stiekem erg trots op. 

Check onze Social Handprint i.s.m. MAEX!

Wat is een Social Handprint? Een afbeelding waarmee de positieve waarde van onze maatschappelijke organisatie op de samenleving zichtbaar wordt gemaakt, inclusief impactwaarde. De impactwaarde is een indicatie van het totale bedrag wat belanghebbenden tezamen besparen of in de reguliere economie bereid zouden zijn te betalen voor dergelijke diensten en effecten, uitgedrukt in euro’s. Zo had Kwekersgilde in 2021 een impactwaarde geschat op €40.000! Vind ons jaarverslag hier.

Jaarverslag Kwekersgilde Social Handprint 2021
PDF – 5,6 MB 298 downloads

Voor de oplettende kijker staat SDG 2 niet in de social handprint, maar Kwekersgilde doet hier zeker wat mee, maar nog niet volgens de criteria van MAEX. Voor meer informatie over onze social handprint en dynamische weergave kijk hier.