Onze producten

Kwekersgilde biedt hyperlokale, verse, duurzame en circulaire producten aan die zowel binnen als buiten worden geteeld in Dordrecht. Verder werken we samen met verschillende lokale partners die ons aanbod uitbreiden. Ten slotte proberen we voortdurend nieuwe producten en concepten te ontwikkelen ons aanbod aan te vullen en hierbij reststromen in te zetten.

Voor ons spelen de eindproducten alleen een rol in de regeneratieve cyclus en zijn niet het einddoel van onze missie!

Met deze producten (her)verbinden we mensen met hun voedsel als onderdeel van een alternatief duurzaam model voor stedelijke voedselproductie en verwaarden we zoveel mogelijk reststromen op een regeneratieve en ‘klimaatpositieve’ manier.

Binnen kweken

We staan ​​bekend om onze heerlijke binnen gekweekte oesterzwammen op substraat dat we maken van koffiedik en bierbostel. Na de oogst worden de zwammen vers of gedroogd verkocht aan uiteenlopende B2B- en B2C-klanten.

Kwekersgilde is op een missie om in de toekomst meer soorten paddenstoelen te kweken via dit principe en verkent dagelijks de mogelijkheden. Dit is echter niet waar ons paddenstoelenverhaal eindigt!

Het mycelium dat wordt gecreëerd door het paddenstoelenbroed, die nu verweven is met het substraat, biedt ons een waardevolle grondstof die in vele andere producten kan worden omgezet. Met onze kennis en kunde wordt het verbruikte substraat bijvoorbeeld omgezet in circulaire bodemverbeteraar met voedingsstoffen (plantaardige mest) om nieuwe producten op te telen, zoals onze microgroenten. We streven ernaar om in de toekomst deze bodemverbeteraar ook te verkopen als ZwamPostTM en ZwamAarde. Hiervoor zal echter helaas eerst de huidige wet- en regelgeving omtrent de afvalstatus van koffiedik moeten wijzigen.

Buiten kweken

Naast de binnen kweek hebben we in Dordrecht ook een buitentuin in de stad. Deze tuin biedt ons een verscheidenheid aan producten zoals sla, (baby)bieten, knoflook, asperges, snijbiet, boerenkool en kleurrijke aardappelen. Ook hier wordt de bodem getransformeerd door onze eigen bodemverbeteraar.

Partners

Via onze lokale partners bieden we een breed scala van biologische en seizoensgebonden groenten, fruit en eetbare bloemen aan.

Deze producten worden ofwel op bestelling verkocht ofwel gebundeld in ons B2C-concept: ‘Vitamientje voor een Tientje’ met de optie voor een weekabonnement.