Villa Augustus

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 10:25

Villa Augustus betrekt veel producten van leveranciers met wie we doorgaans al jarenlang samenwerken. We stellen ze graag persoonlijk aan je voor. Ditmaal Patrick Asmawidjaja van Kwekersgilde.

 

Producten:

Kwekersgilde is gehuisvest in een middeleeuws pand in de Dordtse Nieuwstraat. Het bedrijfje van Patrick Asmawidjaja levert oesterzwammen aan Villa Augustus. Hij teelt ze sinds voorjaar 2017 op het koffiedik uit onze eigen espressomachines en die van andere horecazaken in de omgeving. Zo vormen we met elkaar een bescheiden maar efficiënte schakel in het kleinschalige, circulaire systeem waarin Patrick deze organische reststof hergebruikt. 

 

De missie van Patrick:

‘Samen kunnen we impact geven aan de lokale circulaire economie, en daar gaat het mij om.  Je kunt wel klagen over verspilling en over de wijze waarop we landbouw bedrijven, maar op zeker moment besef je ook dat je zelf de nodige veranderingen in gang kunt zetten. Nou, dat heb ik gedaan. Ik heb mijn fiets gepakt, ben en her en der om koffiedik gaan vragen en voordat ik het me goed en wel realiseerde, was ik in bedrijf. Prachtig, toch? Ik kan nu zelf iets voor elkaar krijgen.’

 

In Villa Augustus:

Onze keuken verwerkt oesterzwammen in tal van  voor- en hoofdgerechten, in onze markt verkopen we de paddenstoelen van Kwekersgilde zowel plukvers als gedroogd.

 

Lees meer over Villa Augustus in Dordrecht.